BMW razmatra mogućnost lansiranja snažnijeg i8

BMW razmatra mogućnost lansiranja snažnijeg i8

U BMW navodno istražuju mogućnost lansiranja snažnije izvedbe hibridnog sportskog modela i8. Naime, postoji veliki interes potencijalnih kupaca za jednim takvim automobilom pa su Bavarci čini se blizu toga da im odgovore na najbolji mogući način.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U posljednjem interjvuu britanskom AutoExpressu jedan od vodećih ljudi BMW-ovog i odjela Alexander Kotouc je izjavio da se trenutno takva mogućnost još uvijek razmatra te kako postoji veliki interes za njim.

Kotouc kaže da su potrebne dvije stvari za pozitivnu odluku. S jedne strane snažniji i8 mora biti financijski opravdan, a s druge potrebno je pronaći pravu ravnotežu između povećanja performansi i pogonskog sklopa. Naime, lako je ugraditi V12 motor i dobiti željene performanse, ali onda to više nije model iz serije i.

Trenutno i8 pokreće hibridni pogonski sklop kojeg čine 1,5-litreni 3-cilindrični benzinac i električni motor kombinirane snage od 275 kW, odnosno 374 KS. Kotouc priznaje da bi se trenutni pogonski sklop mogao modificirati i ponuditi još više snage, no dao je naslutiti i da bi posebna verzija mogla dobiti novi pogonski sklop.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1