BMW radi na novom ulaznom crossoveru

BMW radi na novom ulaznom crossoveru

Nikad dosta crossovera i SUV-ova. BMW trenutno nudi sedam crossover/SUV modela i čini se kako to nije dosta jer Bavarci navodno rade na još jednom takvom automobilu. Konkretnije, izvori javljaju kako u BMW-u spremaju novi tzv. ulazni model koji će se u ponudi smjestiti ispod modela X1 i X2 (skica).

Prema navodima Auto Expressa glavni konkurent ovom novitetu će biti vozila poput Audija Q2, a ukupna duljina će mu iznositi oko 4,1 do 4,2 m. To će ga učniti oko 260 mm kraćim od X2 te 347 mm kraćim od X1.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom na njegov položaj u X ponudi, u kojoj se već nalazi model X1, jasno je kako treba smisliti nešto novo, osim ako model ne želite nazvati nulom. S obzirom na to, spomenuti izvor javlja, da bi ovaj model mogao nositi oznaku Urban X (čitalo bi se Urban Cross). Na taj bi se način zadržala veza s linijom X s jedne strane te doskočilo spomenutom problemu s nulom.

Bez obzira na konačno ime, dotični bi se automobil temeljio na platformi UKL2, koja između ostalog služi i kao osnova nove serije 1. Ponuda motora bi bila preuzeta iz ostalih modela koji koriste istu platformu, a kupcima bi bile ponuđene plug-in hibridna te električna izvedba.

Što se PHEV-a tiče njega bi mogla pokretati kombinacija iz 225xe Active Tourera. Riječ je o 1,5-litrenom turbo benzincu i otraga smještenom električnom motoru kombinirane snage 225 KS. Tako bi ova verzija dobila pogon na sva četiri kotača. O električnoj verziji za sada nema konkretnijih informacija, no navodno bi joj se autonomija kretala oko 380 km.

Podijeli:
1