BMW radi na električnom modelu autonomije od 700 km

BMW radi na električnom modelu autonomije od 700 km

BMW je objavio kako će njegova sljedeća generacija električnih pogonskih sklopova i baterija omogućiti autonomiju od oko 700 km. Bavarci za sada nisu htjeli ulaziti u detalje, no rekli su kako će se istom tehnologijom okoristiti i plug-in hibridni modeli.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije oni bi svojim kupcima ubuduće trebali ponuditi električnu autonomiju od oko 100 km što je veliki korak naprijed u odnosu na primjerice 530e iPerfrormance koji ima električnu autonomiju do 50 km.

Nova tehnologija će biti razvijena kao dio BMW-ovog programa Next koji predviđa skori dolazak 25 električnih i hibridnih modela u bliskoj budućnosti. Među njima i produkcijska verzija konceptnog iVision Dynamics koji je nedavno predstavljen u Frankfurtu.

Elektrifikacija BMW-ove ponude je dakle neminovna i Bavarci ju trenutno vide kao svoj prioritet stoga je za očekivati kako će u narednom razdoblju na svakom većem auto salonu BMW (i Mini) predstavljati električna i hibridna vozila, što u konačnoj produkcijskoj, što u najavnoj studijskoj formi.

Podijeli:
1