BMW priprema novog predvodnika svoje ponude

BMW priprema novog predvodnika svoje ponude

Serija 7 je predvodnik BMW-ove ponude već deetljećima, no to će se u skoroj budućnosti promijeniti. Naime, BMW trenutno radi na razvoju novog automobila koji će zasjesti na sam vrh ponude bavarskog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, riječ je o vozilu koji je dio projekta iNext. Dakle, radit će se o vozilu serije i, što znači da će ga pokretati alternativni pogonski sklop, a posljednje informacije kažu i da će biti opremljen sustavom tzv. treće, a možda čak i četvrte razine autonomnog upravljanja te da će biti riječ o crossoveru. Cijeli ovaj projekt je najavljen studijom Vision Next 100, u osnovi limuzinom, no čini se da su trenutni trendovi presudili u korist crossovera.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje do 2021. do kada bi njegov (vjerojatno) električni pogonski sklop trebao osigurati više no zadovoljavajuću električnu autonomiju. BMWBlog javlja, pozivajući se na insajdere da će svojim dimenzijama odgovarati jaguarovom I-Paceu čiju bi produkcijsku izvedbu trebali vidjeti već ove godine u Frankfurtu.

Za očekivati je da će BMW do početka proizvodnje, tijekom 2021. u pogonima u Dingolfingu, u Njemačkoj, najaviti ovaj automobil novim konceptima, a tada bi trebali saznati više o njegovim karakteristikama.

YouTube MP3 - Hotmail
1