BMW priprema hiperautomobil za borbu s Mercedesom

BMW priprema hiperautomobil za borbu s Mercedesom

Nakon velikog uspjeha kojeg su ostvarili McLaren P1, Porsche 918 i Ferrari LaFerrari sasvim je razumljivo da su i neki drugi proizvođači koji vrlo jako drže do imidža bacili oko prema ovom dijelu tržišta. Svakako među njima se ističe Mercedes koji bi već ove jeseni trebao predstaviti svoju ultimativnu jurilicu čiji se razvoj vodi pod oznakom Project One.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve to gledaju iz BMW-a i čini se kako će se i oni priključiti zabavi. Točnije, izvori navode da u BMW-u ozbiljno razmatraju takvu opciju, no da im, “službeno govoreći” takav automobil nije visoko na listi prioriteta. Ipak, potpredsjednik BMW-ovog odjela za prodaju i marketing Peter Quintus je rekao da kada bi takav automobil bio proizveden, svakako bi ga pokretala neka vrsta hibridnog pogonskog sklopa te kako u BMW-u već imaju tehnologiju koja će zadovoljiti sve potrebe.

Štoviše, Quintus kaže da u BMW-u već imaju spremne koncepte te, ako bi već sutra dobili zeleno svjetlo za razvoj, već sada znaju kako bi taj automobil izgledao vizualno i s tehničke strane. Drugim riječima, čini se da u BMW-u već dulje vrijeme temeljito razrađuju plan proizvodnje vlastitog hiperautomobila te da nije riječ samo o ideji.

Quintus je dalje rekao i kako su dva značajna faktora u ovakvim projektima razvojni kapacitet i veličina ulaganja. Dodao je i da bi u BMW-u svakako htjeli proizvesti takav automobil, odnosno da kapacitet imaju, no da mora biti osiguran novac za tako nešto, a u BMW-u posljednjih godina igraju samo na sigurno.

Do potencijalnog dolaska novog BMW-ovog sportskog modela uloga bavarskog halo automobila će i dalje pripadati modelu i8, koji bi sljedeće ili 2019. godine trebao dobiti i roadster izvedbu.

YouTube MP3 - Hotmail
1