BMW priprema čak 26 M modela do 2021.

BMW priprema čak 26 M modela do 2021.

BMW je nedavno objavio plan o značajnoj elektrifikaciji svoje ponude, a čini se kako slična modelna ofenziva slijedi i kada je riječ o performance modelima, odnosno o M ponudi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema navodima Autocara koji se poziva na insajdere BMW će u narednih nekoliko godina tržištu ponuditi čak 26 M i M Performance modela. Prvi bi vrlo lako mogao biti novi M8 koji će biti predstavljen u prvoj polovici sljedeće godine, no prava M navala slijedi nakon što će u Frankfurtu 2019. biti predstavljen novi M3.

Spomenuti izvor navodi da će se novi M3 temeljiti na platformi CLAR te će biti lakši od prethodnika zahvaljujući većoj upotrebi aluminija i ugljičnih vlakana. Štoviše sljedeći standardni M3 će biti lakši i od nedavno predstavljenog M3 CS-a. Konkretnije tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no pojedini izvori upućuju i na mogućnost neke vrste hibridnog pogonskog sklopa.

Pored M3 između ostalog možemo očekivati M izvedbe modela X3, X4 i Z4, a pridružit će im se i M Performance verzije modela serije 3, serije 4, X2 i X7.

Podijeli:
1