BMW predstavio X7 pickup

BMW predstavio X7 pickup

Da dobro ste pročitali i oči vas ne varaju. BMW je predstavio pickup izvedbu svog luksuznog SUV-a, modela X7. No, riječ je o tzv. one-off modelu za čiji su razvoj zaslužni prvenstveno BMW-ovi pripravnici koji su na njegovom razvoju, koji je trajao deset mjeseci, surađivali s odjelom za konceptna vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službena premijera ovog automobila će se održati na BMW Motorrad danima pa je upravo iz tog razloga za potrebe fotografiranja na njega natovaren BMW F 850 GS. BMW ovaj dvojac opisuje kao vjerne pratitelje koji će vas dovesti gdje god zatreba, no iz Münchena je stiglo i jasno priopćenje kako ne postoje nikakvi planovi za serijsku proizvodnju ovakvog picukupa.

Dodajmo i da je konverzija u pickup od luksuznog SUV-a sa sedam sjedala stvorila luksuzni pickup sa pet sjedala. Podnica tovarnog prostora je prekrivena drvetom, a ukupna duljina joj iznosi 1,4 m, odnosno sa otvorenim poklopcem doseže 2 m.

Nadalje, iz BMW-a navode kako su za neke dijelove karoserije, točnije krova, stražnjih vratiju, tovarnog prostora i sl, koristili CFRP (plastiku osnaženu ugljičnim vlaknima) kako bi dodatno smanjili masu automobila. Konkretnije, ovaj X7 je 200 kg lakši od standardnog modela.

Podijeli:
1