BMW predstavio prototipe modela X3 i X4 M s novim 6-cilindričnim motorom

BMW predstavio prototipe modela X3 i X4 M s novim 6-cilindričnim motorom

BMW je javnosti tijekom DTM vikenda na Nürburgringu predstavio pretprodukcijske prototipe modela X3 M i X4 M koji će poslužiti kao najava skorašnjih produkcijskih izvedbi, a najveću novost čini novi motor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Predstavljeni modeli su bili opremljeni novim prednjim branikom s tri veća otvora za usis zraka, a tu su i novi bočni retrovizori, lakometalni naplatci, nove snažnije kočnice s plavim kočničkim kliještima i sl. Recimo i da su otraga primjetni novi branici, dva para završetaka ispušnog sustava te jedinstveni stražnji spojler.

No, najvažnije u cijeloj priči je to da ove automobile pokreće “novo razvijeni redni 6-cilindrični motor opremljen M TwinPower turbo tehnologijom i visokim brojem okretaja.” Bavarci za sada nisu htjeli ulaziti u detalje, no raniji izvještaji su upućivali na to da je riječ o 3,0-litrenom pogonskom stroju snage oko 460 KS.

Pored novog motora ovi će crossoveri imati M xDrive sustav pogona na sva četiri kotača prema uzoru na M5. U BMW-u kažu da je njegovom ugradnjom zajamčena visoka razina upravljivosti te vrhunska sportska agilnost vozila. Također, možemo očekivati aktivni stražnji M diferencijal i sportski ovjes, a konačni rezultat, kažu u BMW, su vozila koja će postaviti nove standarde u svom segmentu.

Službena premijera ovih noviteta će se vjerojatno održati prije kraja ove godine, a dolazak na tržište se očekuje u prvoj polovici 2019.

YouTube MP3 - Hotmail
1