BMW predstavio koncept nove serije 8!

BMW predstavio koncept nove serije 8!

BMW je objavio prve službene fotografije i video zapise nove serije 8. Točnije, riječ je o konceptnom modelu koji će premijeru imati tijekom današnjeg dana na obalama talijanskog jezera Como, odnosno na ovogodišnjem izdanju Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Ova studija je najava skorašnjeg produkcijskog modela koji bi trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine, a proizvođač navodi da je ovaj automobil “luksuzni sportski model u kojem se susreću vrhunska vozna svojstva i moderan dizajn”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konceptna serija 8 u jednu ruku nastavlja razvijati ideju koju smo vidjeli sa studijom Gran Lusso Coupe, no u odnosu na nju je osjetno agresivnija, a posebno se ističu prepoznatljiva maska motora, laserska svjetla, veliki otvori za zrak, 21-colni naplaci, niska linija krova, mišićavi lukovi blatobrana, karbonski difuzor, par ispušnih cijevi i tome slični detalji.

Interijer predstavlja svojevrsni odmak od tradicionalnog BMW-ovog uređenja, a glavne odrednice su minimalistički dizajn i orijentiranost kokpita vozaču. Također, tu su i sportska karbonska sjedala s kožnim presvlakama, digitalna instrumentna ploča, iDrive zaslon te razni ukrasi.

Iz BMW-a za sada nisu objavili što pokreće ovaj automobil, no vjeruje se da će produkcijsku izvedbu pokretati 3,0-litreni 6-cilindrični te 4,4-litreni V8 motori, a u ponudi bi se navodno trebala naći i verzija pokretana 6,6-litrenim V12 turbo motorom iz modela M760Li xDrive.

Podijeli:
1