BMW predstavio koncept nove serije 8!

BMW predstavio koncept nove serije 8!

BMW je objavio prve službene fotografije i video zapise nove serije 8. Točnije, riječ je o konceptnom modelu koji će premijeru imati tijekom današnjeg dana na obalama talijanskog jezera Como, odnosno na ovogodišnjem izdanju Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova studija je najava skorašnjeg produkcijskog modela koji bi trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine, a proizvođač navodi da je ovaj automobil “luksuzni sportski model u kojem se susreću vrhunska vozna svojstva i moderan dizajn”.

Konceptna serija 8 u jednu ruku nastavlja razvijati ideju koju smo vidjeli sa studijom Gran Lusso Coupe, no u odnosu na nju je osjetno agresivnija, a posebno se ističu prepoznatljiva maska motora, laserska svjetla, veliki otvori za zrak, 21-colni naplaci, niska linija krova, mišićavi lukovi blatobrana, karbonski difuzor, par ispušnih cijevi i tome slični detalji.

Interijer predstavlja svojevrsni odmak od tradicionalnog BMW-ovog uređenja, a glavne odrednice su minimalistički dizajn i orijentiranost kokpita vozaču. Također, tu su i sportska karbonska sjedala s kožnim presvlakama, digitalna instrumentna ploča, iDrive zaslon te razni ukrasi.

Iz BMW-a za sada nisu objavili što pokreće ovaj automobil, no vjeruje se da će produkcijsku izvedbu pokretati 3,0-litreni 6-cilindrični te 4,4-litreni V8 motori, a u ponudi bi se navodno trebala naći i verzija pokretana 6,6-litrenim V12 turbo motorom iz modela M760Li xDrive.

1