BMW predstavio novu seriju 5 Touring

BMW predstavio novu seriju 5 Touring

Bavarski je BMW pred ženevsku premijeru predstavio karavansku izvedbu nove serije 5, odnosno model Touring. Dakako, i ova se izvedba temelji na novoj BMW-ovoj platformi CLAR (Cluster Architecture), koju je u osnovi preuzela uz određene izmjene od serije 7, a koja je omogućila snižavanje mase vozila za stotinjak kilograma.

Obujam prtljažnika je narastao na 570 litara, dok se preklapanjem naslona stražnje klupa ukupna zapremina penje na 1700 dm3. Također, povećana je nosivost i to za 120 kg pa ista sada iznosi između 720 i 730 kg, ovisno o izvedbi. Vrijedi reći i kako je stražnja klupa djeljiva u omjeru 40:20:40, a dodatno će praktičnosti i upotrebljivosti vozila pripomoći i stražnje staklo kojeg je moguće zasebno otvoriti, kao i električno pomičan i hands-free otvoriv poklopac prtljažnika. Tu je i “daljinsko” spuštanje naslona stražnje klupe putem prekidača u prtljažniku i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada se zna kako će prilikom lansiranja ovaj novitet, poput limuzine predstavljene prošlog listopada, biti dostupan sa četiri turbo motora, dva benzinska i dva dizelska. Konkretnije, 530i pokreće 2.0 4-cilindrični motor snage od 251 KS, a 540i xDrive redni 6-cilindrični 3.0 snage od 340 KS. S dizelske strane tu su motori obujma 2.0 i 3.0 litre koji pokreću modele 520d snage od 190 KS te 530d snage od 265 KS.

Benzinci će biti standardno upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, jednako kao i snažniji dizel, dok će 520d dolaziti sa 6-stupanjskim ručnim prijenosom. U opcijskoj opremi potonji će model također biti dostupan s 8-stupanjskim mjenjačem, dok će snažniji dizel biti moguće upariti s xDrive pogonom na sva četiri kotača. Bez obzira na odabranu izvedbu svi će modeli biti opremljeni sa standardnim automatski prilagodljivim stražnjim zračnim ovjesom.

Oprema će više-manje biti identična onoj u limuzini, odnosno može se očekivati bogata serijska i opcijska oprema, s posebnim naglaskom na komforu, sigurnosti i infotainmentu. Prodaja ovog automobila će započeti tijekom lipnja.

Podijeli:
1