BMW predstavio novi X3

BMW predstavio novi X3

Bavarski je proizvođač je upravo predstavio novu generaciju svog SUV-a srednje veličine, odnosno modela X3. S obzirom na prethodni uspjeh prethodnika te trenutnu filozofiju BMW-ovog dizajna novi X3 se neće previše razlikovati u odnosu na sadašnju generaciju, no dimenzijama će biti nešto veći (npr. međuosovinski razmak mu je narastao za 5,5 cm) što će rezultirati većom ponudom prostora unutar putničke kabine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najveće novosti kod dizajna, koji je unatoč diskretnim novostima osjetno dinamičniji, čine nova prilagodljiva prednja LED svjetla, izraženiji poklopac motora, nova prednja maska, kao i nova stražnja svjetla, nove završetke ispuha i sl.

U unutrašnjosti je slična priča kao i kod interijera. Dakle, poznata BMW-ova kabina je dorađena u odnosu na prethodnika na način da su pojedini dijelovi preuzeti iz nove serije 5 i sl. Kupce će dočekati u unutrašnjosti dočekati ergonomski oblikovani kokpit, bogata serijska i opcijska oprema s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti. Naslon stražnje klupe će biti preklopiv u odnosu 40:20:40 te će se njima moći upravljati daljinski iz prtljažnika. Njihovim preklapanjem zapremina prtljažnog prostora će narasti na maksimalnih 1770 dm3.

S tehničke strane proizvođač je za sada naveo da će se ovaj model moći pohvaliti 50:50 raspodjelom mase po osovinama. Kada tome dodamo ojačanu šasiju, xDrive pogon na sva četiri kotača, novi sustav nadzora stabilnosti i sl. BMW navodi da će novi X3 biti još agilniji te da će svojim vozačima pružiti vrhunsko iskustvo za upravljačem.

Dakako, osnovu iskustva za upravljačem će ponovno činiti pogonski sklopovi, a za sada je poznato da će se na tržištu naći xDrive30i s 2.0 turbo motorom snage 250 KS te M40i s 3,0-litrenim rednim 6-cilindričnim motorom snage 360 KS. Oba će motora biti uparena s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača.

S obzirom da je održana premijera za američko tržište o dizelskim motorima za europsko tržište za sada nema informacija, no vjeruje se da će na Strom kontinentu biti dostupne dizelske verzije xDrive20d i xDrive30d. Već je potvrđeno kako će 2020. na tržište stići električna verzija, a vjeruje se da će biti dostupna i plug-in izvedba.

Kao što je bio slučaj i ranije i novi će se X3 proizvoditi u SAD-u, u BMW-ovoj tvornici u Spartanburgu, gdje se proizvode i modeli X4, X5 i X6 te gdje će tijekom sljedeće godine započeti proizvodnja modela X7. Službena premijera će se održati u Frankfurtu te ćemo nakon nje imati sve informacije o europskoj izvedbi.

YouTube MP3 - Hotmail
1