BMW predstavio novi X3

BMW predstavio novi X3

Bavarski je proizvođač je upravo predstavio novu generaciju svog SUV-a srednje veličine, odnosno modela X3. S obzirom na prethodni uspjeh prethodnika te trenutnu filozofiju BMW-ovog dizajna novi X3 se neće previše razlikovati u odnosu na sadašnju generaciju, no dimenzijama će biti nešto veći (npr. međuosovinski razmak mu je narastao za 5,5 cm) što će rezultirati većom ponudom prostora unutar putničke kabine.

Najveće novosti kod dizajna, koji je unatoč diskretnim novostima osjetno dinamičniji, čine nova prilagodljiva prednja LED svjetla, izraženiji poklopac motora, nova prednja maska, kao i nova stražnja svjetla, nove završetke ispuha i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U unutrašnjosti je slična priča kao i kod interijera. Dakle, poznata BMW-ova kabina je dorađena u odnosu na prethodnika na način da su pojedini dijelovi preuzeti iz nove serije 5 i sl. Kupce će dočekati u unutrašnjosti dočekati ergonomski oblikovani kokpit, bogata serijska i opcijska oprema s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti. Naslon stražnje klupe će biti preklopiv u odnosu 40:20:40 te će se njima moći upravljati daljinski iz prtljažnika. Njihovim preklapanjem zapremina prtljažnog prostora će narasti na maksimalnih 1770 dm3.

S tehničke strane proizvođač je za sada naveo da će se ovaj model moći pohvaliti 50:50 raspodjelom mase po osovinama. Kada tome dodamo ojačanu šasiju, xDrive pogon na sva četiri kotača, novi sustav nadzora stabilnosti i sl. BMW navodi da će novi X3 biti još agilniji te da će svojim vozačima pružiti vrhunsko iskustvo za upravljačem.

Dakako, osnovu iskustva za upravljačem će ponovno činiti pogonski sklopovi, a za sada je poznato da će se na tržištu naći xDrive30i s 2.0 turbo motorom snage 250 KS te M40i s 3,0-litrenim rednim 6-cilindričnim motorom snage 360 KS. Oba će motora biti uparena s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača.

S obzirom da je održana premijera za američko tržište o dizelskim motorima za europsko tržište za sada nema informacija, no vjeruje se da će na Strom kontinentu biti dostupne dizelske verzije xDrive20d i xDrive30d. Već je potvrđeno kako će 2020. na tržište stići električna verzija, a vjeruje se da će biti dostupna i plug-in izvedba.

Kao što je bio slučaj i ranije i novi će se X3 proizvoditi u SAD-u, u BMW-ovoj tvornici u Spartanburgu, gdje se proizvode i modeli X4, X5 i X6 te gdje će tijekom sljedeće godine započeti proizvodnja modela X7. Službena premijera će se održati u Frankfurtu te ćemo nakon nje imati sve informacije o europskoj izvedbi.

Podijeli:
1