BMW predstavio novi crossover X2

BMW predstavio novi crossover X2

X2 je u osnovi cool izvedba modela X1, od kojeg se razlikuje prvenstveno nešto dinamičnijim dizajnom te činjenicom kako je njegovo atraktivnije pakiranje neznatno kraće i niže od jedinice. Sve u svemu X2 djeluje više kao povišeni i uvećani hatchback, nego kao crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novosti eksterijer su primjetne kod maske motora, otvora za hlađenje, prednji i stražnjih svjetala, položenijeg vjetrobranskog stakla, niže linije krova i sl, a kupcima će na raspolaganju stajati nekoliko setova naplataka veličine između 17 i 20 cola. Onima koji su željni nešto atraktivnijeg dizajna mogu odabrati i M Sport X izvedbu.

Uređenje interijera je zajedno s opremom većinom prenijeto iz modela X1. Kupcima će na raspolaganju stajati bogata serijska i opcijska oprema s naglaskom na infotainmentu i sigurnosti.

Koliko je za sada poznato ponudu na europskim tržištima će otvoriti izvedba sDrive20i koju pokreće 2,0-litreni TwinPower Turbo 4-cilindrični motor snage 141 kW, odnosno 192 KS i najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Standardnu opremu čini 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke koji će ovom crossoveru omogućiti ubrzanje do 100 km/h za 7,7 sekundi te najveću brzinu od 227 km/h.

Ljubiteljima dizela će biti dostupne verzije xDrive20d i xDrive25d. Obje će biti pokretane 2,0-litrenim TwinPower Turbo motorima snage 140 i 170 kW, odnosno 190 i 231 KS. Nadalje, obje će biti opremljene 8-stupanjskim automatskim Steptronic mjenjačima, a snažnija verzija će do 100 km/h ubrzavati za 6,7 sekundi.

Na pojedinim tržištima trebala bi biti dostupna i verzija xDrives8i s 2,0-litrenim TwinPower Turbo motorom snage 170 kW, odnosno 231 KS i najvećeg okretnog momenta od 349 Nm. Ovaj će automobil do 100 km/h ubrzavati za 6,3 sekunde, a najveća će mu brzina iznositi 230 km/h.

Prodaja ovog automobila će započeti početkom iduće godine.

Na kraju još dodajmo, ako vam se lokacije na priloženim fotografijama možda čine poznatima, kako je riječ o predjelu grada Obrovca, a u pozadini se mogu vidjeti dijelovi južnog Velebita, kanjona rijeke Zrmanje, famozna Glinica i sl.

Podijeli:
1