BMW predstavio M5 Competition snage 625 KS

BMW predstavio M5 Competition snage 625 KS

BMW-ova serija 5 u svom M izdanju je prava zvijer, a sada je ovaj bavarski proizvođač tržištu ponudio još snažniju izvedbu M5 Competition.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, standardni M5 pokreće 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 441 kW, odnosno 600 KS te najvećeg okretnog momenta od 750 Nm, a kod verzije Competition je snaga podignuta za 19 kW, odnosno 25 KS te sada iznosi 625 KS, dok se najveći okretni moment nije mijenjao te je još uvijek riječ o 750 Nm koji su sada dostupni između 1800 i 5860 o/min.

Zahvaljujući rastu snage ovaj će model do 100 km/h ubrzati za 3,3 sekunde, do 200 km/h za 10,8 sekundi, što je unaprjeđenje u odnosu na prethodnika za 0,1, odnosno 0,3 sekunde. Najveća brzina mu s Driver paketom iznosi 305 km/h.

Poput standardnog modela M5 Competition je opremljen 8-stupanjskim automatskim prijenosom i pogonom na sva četiri kotača koji je uparen s Active M diferencijalom. Kako bi se bolje nosio s dodatnom snagom i pružio još kvalitetnije vozne osobine ovom je vozilu dorađen ovjes, šasija i kočnice, snižena je podnica, novi su nosači motora i sl.

Competition verzija je prvenstveno orijentirana na performanse te su promjene stylinga minimalne s raznim manjim ukrasima, dotjeranom maskom motora, branicima, retrovizorima i sl, a tu su i posebni 20-colni naplaci te dorađeni ispušni sustav s novim završecima ispušnih cijevi. U unutrašnjosti se kao novost ističu posebni pojasevi, tepisi i razni drugi manji ukrasni elementi.

Prodaja ovog automobila kreće uskoro.

Podijeli:
1