BMW predstavio M2 Competition

BMW predstavio M2 Competition

Nakon što su prije koji tjedan internetom počele kružiti prve fotografije i informacije o novom M2 Competition BMW je sada i službeno predstavio ovaj automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o modelu koji zamjenjuje prijašnji M2 Coupe i dolazi s blago osvježenim prednjim krajem s većom maskom motora, dotjeranim branicima i sl, a tu su i aerodinamičniji bočni retrovizori, novi završeci ispušnog sustava, novi 19-colni naplaci s michelinovim Pilot Super Sport gumama dimenzija 245/35 R19.

Interijer je većinom prenijet, no kao novost se mogu izdvojiti nova M Sport sjedala s osvjetljenom M2 značkom, novi sportski upravljač i crveni prekidač za startanje motora. Također, treba istaknuti Alcantara presvlake, nove sigurnosne pojaseve te razne druge ukrasne elemente, a bogatija je i oprema s posebnim naglaskom na sustavima pomoći vozaču.

Veće novosti se kriju ispod kože. Točnije, ovaj automobil pokreće modificirana verzija 3.0-litrenog 6-cilindričnog bi-turbo motora koji se inače nalazi u modelima M3 i M4. Ovaj pogonski stroj razvija snagu od 301 kW, odnosno 410 KS te najvećeg okretnog momenta od 550 Nm.

Uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem M2 Competition će do 100 km/h ubrzati za 4,2 sekunde, dok će u kombinaciji s opcijskim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke za isto ubrzanje biti potrebno ravne 4 sekunde. Najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h, no kupci mogu izabrati opcijski paket M Driver koji će najveću brzinu podići na 280 km/h.

Nadalje, ovaj model dolazi s novim sustavom hlađenja motora, dotjeranim elektromehaničkim upravljačem, Active M diferencijalom, unaprijeđenim ovjesom, ojačanom šasijom te snažnijim kočničkim sustavom.

Prodaja ovog noviteta će krenuti uskoro, a do tada će mu cijena postati poznata.

Podijeli:
1