BMW predstavio karavansku seriju 3 Touring

BMW predstavio karavansku seriju 3 Touring

BMW je upravo predstavio šestu karavansku izvedbu svog najpopularnijeg modela, odnosno novu seriju 3 Touring. Podsjetimo, prva serija 3 Touring je na tržište stigla prije 32 godine. I od tada je prodano preko 1,7 milijuna primjeraka ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi je model s dimenzijama 4709 x 1827 x 1470 mm ponešto veći od svog prethodnika, a za 41 mm mu je produžen i međuosovinski razmak koji sada iznosi 2851 mm. Poput limuzinske verzije nova serija 3 Touring će dobiti oštriji dizajn prednjeg kraja s agresivnijim standardnim LED prednjim svjetlima, većom maskom motora, novim branicima i sl. Krovni nosači su dio standardne opreme, a primjetno je i znatno osvježenje stražnjeg kraja vozila na kojem se ističu nova svjetla, završeci ispuha i sl.

U unutrašnjosti se ističu novi sportski upravljač i sjedala, a putnici će primijetiti veću ponudu prostora unutar kabine, sprijeda i otraga. Prtljažnik nudi zapreminu od 500 l, što je 5 l više nego što je io slučaj ranije. Preklapanjem naslona stražnje klupe zapremina raste na 1510 l. Jednostavnosti korištenja će pripomoći niža podnica, 112 mm širi prtljažni prostor te standardna električno otvoriva vrata prtljažnika.

Kupcima će na izboru, ovisno o tržištu, stajati tri benzinska i tri dizelska motora. Ponudu otvara 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor u izvedbama 320i i 330i/330i xDrive Touring. U prvoj razvija snagu od 184, a u drugoj 259 KS. Slijedi ih M340i xDrive Touring s 3,0-litrenim 6-cilindričnim motorom snage 377 KS. Svi motori su standardno upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a kao što možete vidjeti xDrive pogon na sva četiri kotača je dostupan u verzijama 330i i M340i.

Dizelsku ponudu otvaraju dvije verzija 2,0-litrenog 4-cilindričnog turbo motora snage 150 i 190 KS. Ovi se motori ugrađuju u izvedbe 318d i 320d/320d xDrive Touring te su dostupni sa standardnim 6-stupanjskim ručnim te opcijskim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Vrh dizelske ponude čini 330d xDrive Touring kojeg pokreće 3,0-litreni 6-cilindrični dizelski pogonski stroj snage 265 KS. Ovaj je model serijski opremljen s pogonom na sva četiri kotača i 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Svi motori zadovoljavaju Euro 6d-TEMP normu.

Njemački proizvođač navodi kako će nova serija 3 Touring svojim vozačima pružiti viši stupanj dinamičnosti i agilnosti. Dijelom će biti zasluga nižeg težišta te optimalne 50 naprema 50 raspodjele mase na osovinama. Recimo i da je, ovisno o odabranoj opremi, nova serija 3 Touring otprilike desetak kilograma lakša od prethodnika.

Nadalje, krutost automobila je povećana za oko 25%, ugrađuje se napredniji ovjes, a kupcima su dostupni i opcijski M Sport ovjes koji će sniziti podnicu za 10 mm te Adaptive M ovjes. Dostupne su i M Sport kočnice sa 4-klipnim kliještima sprijeda, a s modelom M340i xDrive Touring je moguće odabrati i M Sport Differential.

Dolazak ovog automobila na tržište je predviđen za kraj rujna ove godine, a cijene će biti objavljene bliže samom lansiranju.

YouTube MP3 - Hotmail
1