BMW predstavio i novu limuzinu serije 7

BMW predstavio i novu limuzinu serije 7

Novi BMW serije 7 još je jedan model bavarskog proizvođača s prenaglašenim "bubrezima" na prednjoj masci, čime je postalo jasno kako je taj detalj postao novo obilježje marke

Kontroverzna maska BMW-a s novim, predimenzioniranim “bubrezima” nedavano je osvanula na finalnoj produkcijskoj inačici SUV-a X7, a njezinim prelaskom i na limuzinsku verziju serije 7 čini se kako će tu ostati trajno – sviđalo se to ljubiteljima automobila ili ne. BMW je, dakle, nekoliko dana nakon premijere modela X7 svijetu predstavio i novu limuzinu serije 7, gotovo kultni automobil visoke klase već nekoliko desetljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U novu eru popularna će “sedmica” ući, nimalo neočekivano, kroz digitalizaciju, inovacije i elektrifikaciju. Kao središnji dio nove ponude najavljen je i potpuno električni BMW i7, koji će zaokružiti luksuzno iskustvo i udobnost s predanošću ekološkoj održivosti.

Novi BMW serije 7 dizajniran je “od nule” kako bi zadovoljio potrebe modernih kupaca luksuznih vozila, a njegovim su dizajnerima na umu bili prije svega kupci iz Kine i Europe, kao najvećih tržišta. Paleta modela uključivat će već spomenuti električni i7, ali će u cijelom svijetu biti dostupna i produžena verzija, kao i ona iz M serije – sportska i neobuzdana.

Klasični, hibridni i električni

Nova Serija 7 nudit će izbor motora s unutarnjim izgaranjem, hibrida te potpuno električnih pogona, pa će svaki kupac moći odabrati opciju koja mu najviše odgovara. U Europi će prilikom dolaska na tržište biti u ponudi samo električna varijanta i7, dok će se u SAD-u i Kini od početka prodavati dva modela s klasičnim pogonima, obogaćeni opcijskom hibridnom verzijom.

Plug-in hibridne inačice novog BMW-a 7 od početka sljedeće će se godine naći na brojnim svjetskim tržištima. U ponudi će biti i prvi BMW M model s 48-voltnim blagim hibridnim pogonom i rednim 6-cilindarskim benzincem. Ovaj model mjerit će snagu benzinskog motora od 571 KS uz dodatnih 40 KS iz elektromotora.

Nedugo nakon lansiranja u Europi će se pojaviti i dizelski hibridni model. Kasnije će ponuda biti proširena s još nekoliko varijanti električnog modela, kao i vrhuncem ponude, modelom MW i7 M70 xDrive. On će donijeti dva elektromotora ukupne snage preko 600 KS.

Kino na kotačima

Vozač će na raspolaganju imati najmoderniji sustav BMW iDrive s novom inačicom operacijskog sustava, a interakciju s njime ostvarivat će putem velikog zakrivljenog touchscreen zaslona na komandnoj ploči. Stražnjim će dijelom kabine dominirati veliki panoramski zaslon osjetljiv na dodir, omjera stranica 32:9, rezolucije 8K i dijagonale od čak 31,3 inča, koji će se spuštati s krova – pretvarajući stražnju klupu u “kino na kotačima”.

Više detalja otkrijte u priloženoj galeriji.

YouTube MP3 - Hotmail
1