BMW potvrdio – sljedeće godine stižu plug-in hibridne izvedbe modela X3 i X5

BMW potvrdio – sljedeće godine stižu plug-in hibridne izvedbe modela X3 i X5

BMW-ov X3 je već sada dostupan s dovoljno širokom ponudom motora, no Bavarci spremaju nekoliko zanimljivih verzija s kojima će proširiti ovu modelnu liniju. Najuzbudljivija verzija će svakako biti X3 M, no u BMW-u spremaju i PHEV izvedbu koja će se moći pohvaliti relativno snažnim i ujedno štedljivim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, očekuje se kako će X3 PHEV, odnosno X3 xDrive30e pokretati pogonski sklop preuzet iz novog modela 330e. Riječ je o kombinaciji 2,0-litrenog 4-cilindričnog turbo benzinca i električnog motora kombinirane snage 251 KS, odnosno 292 u overboostu. Električna autonomija će mu se kretati oko 60 km.

S druge strane tu je X5 PHEV, odnosno X5 xDrive45e će dobiti snažniji pogonski sklop, vjerojatno snage do 400 KS i najvećeg okretnog momenta oko 600 Nm. Točnije, radit će se vjerojatno o kombinaciji rednog 6-cilindričnog benzinca i električnog motora. Električna autonomija ovog automobila će se kretati oko 50 km.

Oba bi se modela na tržištima trebala pojaviti tijekom sljedeće godine, a potvrđeno je i kako će im se pridružiti novi X3 M i X4 M.

YouTube MP3 - Hotmail
1