BMW potvrdio skori dolazak novog X5

BMW potvrdio skori dolazak novog X5

Bavarski proizvođač je službeno potvrdio kako će nova generacije njegovog, još uvijek najvećeg SUV-a, odnosno modela X5 biti predstavljena prije kraja ove godine. Ova vijest dolazi iz samog vrha, odnosno od BMW-ovog šefa Haralda Krügera koji je skori dolazak novog X5 potvrdio riječima kako je “2018. BMW-ova X godina” (predstavljeni su novi X2 i X4) te da će do kraja iste stići i “nasljednik trenutnog X5.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krüger nije ulazio u detalje, no raniji izvještaji su upućivali na to da će ovaj model premijeru imati na ovogodišnjem pariškom auto salonu, dok će drugi preostali ovogodišnji veliki auto salon, onaj u Los Angelesu, vjerojatno biti iskorišten za predstavljanje modela X7.

Bez obzira na premijeru od novog X5 se očekuje agresivniji i moderniji dizajn s novim licem na kojem će se posebno isticati veća maska motora, veći otvori za usis zraka te nova prednja svjetla, a sve sukladno novom vizualnom identitetu marke. Oblik i proporcije se neće značajnije mijenjati, no može se očekivati rast dimenzija, što će se dakako odraziti i na ponudu prostora unutar putničke kabine. Ovaj će se model temeljiti na platformi CLAR što bi trebalo rezultirati i smanjenjem mase vozila.

Unutrašnjost će dakako biti vrlo bogato i moderno opremljena, a poseban naglasak kod opreme će biti na sigurnosti i naprednom infotainmentu, gdje će se pak posebno isticati nova digitalna instrumentna ploča te operativni sustav iDrive 7.0 koji će nuditi veće mogućnosti personalizacije te biti intuitivniji za korištenje. Općenito kokpit će biti unaprijeđen novim upravljačem, središnjim stupom, prekidačima i sl.

Što se motorizacije tiče možemo očekivati nekoliko turbo benzinskih i dizelskih motora, a ponudu će otvoriti 2,0-litreni 4-cilindrični benzinac snage oko 250 KS. Slijedit će ga 3,0-litreni pogonski strojevi, dok će vrh ponude činiti 4,4-litreni V8 snage oko 600 KS koji će pokretati izvedbu X5 M. Također, u ponudi bi se trebali naći i dizelski motori snage između 230 i 400 KS, kao i plug-in hibridna verzija.

Podijeli:
1