BMW potvrdio – proizvodnja novog Z4 počinje u drugoj polovici 2018.

BMW potvrdio – proizvodnja novog Z4 počinje u drugoj polovici 2018.

Austrijska Magna-Steyr je potvrdila kako će u drugoj polovici sljedeće godine započeti s proizvodnjom novog BMW-a Z4 u svojim pogonima u blizini Graza. Za sada Austrijanci nisu spomenuli Toyotu Supru, no vrlo je izgledno kako će proizvodnja biti povjerena istim pogonima s obzirom da se Z4 i Supra temelje na istoj platformi te su dobrim dijelom i zajednički razvijani.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

BMW je već započeo najavnu kampanju za premijeru ovog automobila koje se očekuje uskoro. Točnije, online premijera bi trebala biti obavljena najkasnije tijekom ljeta, a šira javnost će se s novim Z4 moći bliže upoznati najvjerojatnije tijekom ovogodišnjeg pariškog auto salona.

Na dizajn će veliki utjecaj imati prošlogodišnja studija Z4, a BMW je za sada izravno najavio samo izvedbu M40i koju pokreće “novi i vrlo snažni redni 6-cilindrični motor.” Z4 M40i će biti predvodnik ponude ovog modela s obzirom da na tržište neće stići “prava” Z4 M verzija.

Potpunih tehničkih podataka o ovom modelu i motoru za sada nema, no znamo kako će se moći pohvaliti posebnim prilagodljivim M ovjesom, M sportskim kočničkim sustavom, drugačijom prednjom osovinom, jedinstvenim naplacima, elektronički nadziranim diferencijalom s blokadom proklizavanja na stražnjoj osovini i sl. Što se samog motora tiče glasine su govorile o bi-turbo 3.0-litrenom V6 pogonskom stroju snage oko 400 KS.

Uskoro više.

Podijeli:
1