BMW potvrdio premijeru serije 8 Coupe na 24 sata Le Mansa

BMW potvrdio premijeru serije 8 Coupe na 24 sata Le Mansa

Nakon poduže najavne kampanje BMW je napokon spreman za premijeru konačnog produkcijskog modela nove serije 8. Točnije, uz novi i ovdje priloženo teaser je stigla potvrda ranijih izvještaja koji su upućivali na to da će ovaj model biti predstavljen 15. lipnja taman prije 24 sata Le Mansa. Mjesto i vrijeme su odabrani kako bi se naglasila povezanost BMW-a s Le Mansom te proslavio povratak Bavaraca na utrke izdržljivosti po prvi put nakon 2011. s modelom M8 GTE.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već otprije znamo kako će nova serija 8 debitirati s izvedbom M850i xDrive Coupe koju će pokretati novi V8 pogonski stroj uparen s xDrive pogonom na sva četiri kotača te dorađenim 8-stupanjskim Steptronic automatskim mjenjačem. Ovaj pogonski stroj sada razvija snagu od 390 kW, odnosno 530 KS te najveći okretni moment od 750 Nm koji je dostupan već od 1800 o/min. Drugim riječima, dotična verzija će se u ponudi serije 8 smjestiti odmah ispod budućeg M8.

Dakako, motor neće biti jedina značajka koja će ovaj model razlikovati od ostatka ponude s obzirom da se može očekivati sportski podešeni ovjes i upravljač, aktivni stražnji diferencijal, sustav upravljanja na stražnje kotača, snažnije kočnice, sportski ispuh, 20-colne kotači, kao i bogatija oprema.

M izvedba će biti predstavljena prije kraja ove godine, a BMW namjerava ponudu proširiti i s kabrioletom te praktičnijom, no svakako elegantnom izvedbom serije 8 Gran Coupe. Ove dvije dodatne karoserijske verzije bi također trebale biti dostupne u M verziji.

Uskoro više.

Podijeli:
1