BMW potvrdio povratak serije 8!

BMW potvrdio povratak serije 8!

BMW je službeno potvrdio kako će tijekom sljedeće godine na tržište stići nova serija 8. Bavarci kažu da namjeravaju osvježiti cjelokupnu ponudu s posebnim naglaskom na performance i modelima na kojima se ostvaruje veća zarada, a “istinski luksuzni sportski coupe” je upravo jedan takav automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sama nova serija 8 će se temeljiti na modularnoj platformi CLAR koju koriste modeli serije 5 i 7, a u ponudi Grupe BMW će se smjestiti između serije 7 i rollsroyceovog Wraitha. Prema insjderskim izvještajima cijena će mu se kretati od 150.000 Eura pa na više.

Nadalje, coupe izvedba će dakle na tržište stići tijekom sljedeće godine, a kabriolet godinu dana kasnije. Za sada nisu poznati konkretni tehnički detalji, kako ni hoće li se u ponudi naći i M8 verzija, no V12 svakako stiže.

Na priloženoj fotografiji možete vidjeti službeni teaser nove serije 8 koja će premijeru imati krajem ovog mjeseca na Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Točnije, BMW će na obalama jezera Como predstaviti najavnu studiju, no sukladno njihovoj dosadašnjoj praksi radit će se o vozilu dizajnom gotovo identičnom konačnom proizvodu koji će se suprotstaviti S klasi Coupe te vrlo vjerojatno i audijevom A9 koji za sada još uvijek nije službeno potvrđen.

Na kraju dodajmo da je iz BMW-a potvrđeno kako će i8 Roadster također kupcima postati dostupan tijekom iduće godine. Prvi električni Mini stiže 2019, električni X3 2020, a produkcijski iNext 2021.

YouTube MP3 - Hotmail
1