Hotmail, gmail log in, fb log in'

BMW potvrdio – M8 snage preko 600 KS, 4×4 pogon…

BMW potvrdio – M8 snage preko 600 KS, 4×4 pogon…

BMW je nedavno predstavio modele M850i Coupe i Cabriolet, a uskoro će stići red i na novi M8. Naime, BMW je objavio prvi set fotografija ovog automobila koji je “na putu k serijskoj proizvodnji.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Bavarci su potvrdili kako će novi M8 biti snažniji od modela M5 te kako će ga pokretati TwinPower Turbo V8 snage veće od 600 KS. Točna brojka za sada ostaje nepoznanicom, no 4,4-litreni V8 bi-turbo u modelu M5 Competition razvija snagu od 460 kW, odnosno 625 KS te najveći okretni moment od 750 Nm pa je za očekivati otprilike istu ili nešto veću snagu.

Nadalje, M8 će poput M5 biti opremljen M xDrive sustavom pogona na sva četiri kotača. Dakle, riječ je o sustavu koji inače prednost daje stražnjem pogonu te nudi i mogućnost potpunog isključivanja pogona na prednje kotače.

Dakako, mogu se očekivati i razne druge dorade u odnosu na standardnu ponudu poput dotjeranog upravljača, posebnog sportskog ovjesa, snažnijih kočnica, kruće šasije, šireg traga kotača, optimalne raspodjele mase te smanjenja mase većom upotrebom lakših materijala i sl, a sve u cilju ostvarivanja vrhunskih voznih svojstava i velikog uživanja za upravljačem.

Trenutno nije poznato kada će ovaj model biti predstavljen, no iz BMW-a su potvrdili kako se lansiranje M8 Coupea može očekivati tijekom sljedeće godine. Također, potvrđeno je da će ga slijediti M8 Cabriolet i M8 Gran Coupe.

1