BMW potvrdio kako X7 stiže sredinom listopada

BMW potvrdio kako X7 stiže sredinom listopada

Nije nikakva tajna da se BMW sprema na lansiranje još jednog i to svog najvećeg SUV-a, odnosno modela X7. Naime, do sada smo već vidjeli najavnu studiju, patentne skice i sl, a sada je i službeno potvrđeno da će ovaj automobil premijerno biti predstavljen sredinom sljedećeg mjeseca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, čini se kako se šira javnost s ovim automobil neće biti u prilici osobno upoznati u Parizu, već vjerojatnije u studenom u Los Angelesu. Proizvodnja će biti povjerena BMW-ovim pogonima u američkom Spartanburgu u Južnoj Karolini, a prve isporuke ovog automobila će krenuti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podsjetimo, X7 će se uvelike temeljiti na novom X5, a ponudu bi trebao otvoriti benzinski 3,0-litreni redni 6-cilindrični turbo snage 250 kW, odnosno 340 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm. Uz njega može se očekivati i 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 350 kW, odnosno 462 KS te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm. Moguća je i ugradnja snažnije izvedbe ovog pogonskog sklopa snage 390 kW, odnosno 530 KS i najvećeg okretnog momenta od 750 Nm.

Što se dizela tiče u ponudi će se gotovo sigurno naći 3,0-litreni 6-cilindrični turbo snage 191 kW, odnosno 265 KS te najvećeg okretnog momenta od 620 Nm. Tu je i njegova snažnija izvedba koja uz pomoć četiri turbopunjača razvija snagu od 294 kW, odnosno 400 KS te najveći okretni moment od 760 Nm.

Nadalje, bez obzira na odabrani motor vrlo je izgledno kako će X7 biti standardno opremljen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača. Vremenom bi ponuda trebala biti proširena i s plug-in hibridnom izvedbom, a već se mogu čuti i glasine kako se ozbiljno razmatra mogućnost razvoja M verzije ovog automobila snage preko 600 KS.

Na kraju dodajmo da će X7 u svojoj unutrašnjosti imati mjesta za sedam putnika, a vjerojatno će biti dostupna i super luksuzna verzija sa četiri sjedala. Također, često se mogu čuti i glasine kako će BMW, prema uzoru na X4 te X6, lansirati i kupeovski model X8.

Podijeli:
1