BMW potvrdio kako će iNEXT biti crossover

BMW potvrdio kako će iNEXT biti crossover

BMW je objavio teaser svog novog konceptnog modela iNEXT koji će najaviti novi produkcijski model nakrcan najnaprednijom opremom te pogonjen najnaprednijim pogonom kojeg Bavarci mogu ponuditi. BMW je već ranije najavio dolazak ove studije koja će premijeru imati za koji tjedan, a sada je napokon i potvrđeno da će se raditi o crossoveru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako na priloženim fotografijama i video zapisu možete vidjeti kako će ovaj model otprilike izgledati. Naime, na skicama koje možemo vidjeti prikazano je par rješenja, no među njima su očite sličnosti, a poglavito činjenica crossoverskog karoserijskog oblika. Također, možemo vidjeti i nekoliko detalja interijera koji će očito biti futuristički osmišljen, a ne bi trebalo čuditi ako se većina studijskih rješenja prenese i na konačno serijsko vozilo.

Na pojedinim skicama interijera se ne vidi upravljač, što je donekle očekivano s obzirom da bi studija trebala biti opremljena sustavom autonomnog upravljanja 4 razine. Drugim riječima, automobil će biti u stanju upravljati sam sa sobom u velikom broju prometnih situacija pa je vrlo moguće da će iNEXT imati sklopivi upravljač koji će se uvući u prednju armaturu kada nije potreban.

iNEXT će gotovo sigurno biti opremljen baterijskim električnim pogonom čija bi se autonomija trebala svakako kretati preko 500 km, no konkretnijih podataka za sada nema. Više bi trebali saznati nakon predstavljanja koncepta, a produkcijski bi model na tržišta trebao stići tijekom 2021.

Podijeli:
1