BMW potvrdio četvrti i model – i4

BMW potvrdio četvrti i model – i4

BMW-ov šef Harald Krüger je na pariškom auto salonu potvrdio kako će tijekom 2021. ovaj proizvođač lansirati svoj novi, četvrti i model. Konkretnije, radit će se o modelu i4 koji će biti opremljen električnim pogonskim sklopom te nakon i3, iX3 (2020.) i produkcijske izvedbe studije iNEXT (2021.) postati i četvrti električno pokretani BMW.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krüger nije ulazio u detalje oko i4, no vjeruje kako će se raditi o uspješnom proizvodu s obzirom da je BMW u ovoj godini već prodao preko 100.000 automobila s elektrificiranim pogonskim sklopovima. Drugim riječima, do sada je širom svijeta prodano već preko 300.000 električnih i hibridnih BMW-ovih automobila.

Najbolji uvid u budući i4 nam je dao konceptni i Vision Dynamics s prošlogodišnjeg frankfurtskog auto salona koji je imao autonomiju od oko 600 km, a do 100 km/h je mogao ubrzati za manje od 4 sekunde. Najveća mu je brzina iznosila preko 200 km/h.

Slične performanse se mogu očekivati i u produkcijskom modelu, no vrijedi spomenuti da će taj automobil vrlo vjerojatno biti ponuđen s nekoliko baterija različitog kapaciteta. Točnije, s baterijama kapaciteta 60, 90 i 120 kWh.

Podijeli:
1