BMW-ova peta generacija električnog pogona s autonomijom od 700 km

BMW-ova peta generacija električnog pogona s autonomijom od 700 km

U BMW-u su uvjereni kako će električni pogonski sklopovi postati mainstream izbor auto industrije i kupaca u skoroj budućnosti pa stoga planiraju velika ulaganja u daljnji razvoj ove tehnologije. Jedan od prvih sljedećih koraka je ulaganje 200 milijuna Eura u novi istraživačko razvojni centar za baterije koje će pokretati buduće električne BMW-ove.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cilj ovog centra u Münchenu koji će svoja vrata otvoriti tijekom 2019. je povećati kapacitet baterija, njihovu trajnost i sigurnost te dakako smanjiti vrijeme potrebno za njihovo punjenje, a jedan od glavnih zadataka će svakako biti i smanjenje njihove cijene.

Pored toga iz BMW-a je stigla vijesti i kako će peta generacija njihovog električnog pogonskog sklopa na tržište stići do 2021, a radit će se o značajno naprednijem pogonu. Primjerice, imat će lakše aluminijsko kućište, neće koristiti rijetke zemne metale, bit će jeftiniji te će koristiti modularne dijelove što će omogućiti široko područje primjene te laku prilagodbu različitim modelima koje će pokretati.

Također u BMW kažu i da će pogonski dio biti popraćen baterijama većeg kapaciteta koje će se ugrađivati u modularna kućišta smještena u podnici. Trenutne procjene kažu kako će automobili pokretani ovim pogonskim sklopom imati autonomiju od oko 700 km. Plug-in hibridi bi navodno također trebali profitirati od spomenutih novosti.

Podijeli:
1