BMW olakšao čekanje na novi M3 – predstavljen M340i

BMW olakšao čekanje na novi M3 – predstavljen M340i

BMW je relativno nedavno predstavio novu generaciju serije 3, a ljubitelji automobila širom svijeta sada čekaju na dolazak novog M3. Na njegov će se dolazak još neko vrijeme pričekati, no BMW je sada predstavio model koji će zabaviti njegove poklonike u tom periodu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, BMW je pred skoru premijeru u Los Angelesu predstavio izvedbu M340i koja će biti najsnažnija serija 3 (pored M3) do sada. Naime, ovaj automobil pokreće 3,0-litreni redni 6-cilindrični turbo snage 275 kW, odnosno 375 KS i najveći okretni moment od 500 Nm. To znači kako su od M340i bile snažnije samo posljednje dvije izvedbe M3 te da veći okretni moment ima samo posljednji M3.

Dodajmo i kako će standardnu opremu činiti 8-stupanjski automatski mjenjač te pogon na stražnje kotače, a u opciji će se nalaziti xDrive pogon na sva četiri kotača. Nadalje, ova će izvedba biti opremljena M Sport ovjesom, snažnijim kočničkim sustavom s diskovima promjera 348 mm sprijeda i 345 mm otraga, elektronički upravljenim diferencijalom i sl.

Potpuni tehnički podaci još uvijek nisu poznati, no iz BMW-a kažu kako će M340i xDrive biti sposoban ubrzati do 100 km/h za oko 4,4 sekunde, dok će mu dakako najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Na kraju dodajmo kako će M340i biti i vizualno dorađen u odnosu na standardnu ponudu, kako izvana tako i iznutra. Više ćemo znati nakon premijere, a dolazak ovog vozila na tržište se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1