BMW odustao od razvoja modela i5?

BMW odustao od razvoja modela i5?

Tijekom prošlog mjeseca Auto Bild je javio kako će treći model BMW-ove i linije na tržište stići do kraja ovog desetljeća te da razvoj teče zadanim tempom. No, sada je više izvora, među kojima kada je riječ o BMW-u poprilično pouzdani BMW Blog, kako su Bavarci odlučili zaustaviti razvoj ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno nema nikakvih služenih potvrda ovih navoda, no navodno je odlučeno da bi se potrebna sredstva mogla bolje i kvalitetnije utrošiti na elektrifikaciju pogonskih sklopova standardne ponude. Drugim riječima, očekivanom i5 su presudile financije, odnosno analiza koja je pokazala da se dotični novac može i pametnije uložiti.

Razlog skupoći proizvoda iz i linije se krije u činjenici da je riječ o visoko specijaliziranim modelima u smislu da koriste posebno razvijene i proizvedene komponente, koje su još k tome i dobrim dijelom od ugljičnih vlakana.

Dakle, radi se o dijelovima i platformama kojima nedostaje fleksibilnosti u širini potencijalne upotrebe, a upravo to u BMW-u vide kao ono na čemu se mora temeljiti njihova ponuda kako bi se smanjili troškovi razvoja i proizvodnje te osigurao maksimalan povrat sredstava uloženih sredstava. Također, u BMW-u žele biti u mogućnosti brzo odgovoriti potrebama tržišta, a to će im svakako biti teže ukoliko će gubiti novac i vrijeme na razvoj usko upotrebljivih komponenti.

Nadamo se da ćemo uskoro saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1