BMW odlučio iz ponude isključiti seriju 2 Active Tourer i Gran Tourer

BMW odlučio iz ponude isključiti seriju 2 Active Tourer i Gran Tourer

Čini se kako serija 3 Gran Turismo nije jedini BMW kojem “prijeti sjekira.” Prema posljednjim informacijama BMW planira iz ponude vremenom isključiti svoja dva kompaktna MPV-a, odnosno modele serije 2 Active Tourer i Gran Tourer. Točnije, ova dva modela ne bi trebala dobiti izravne nasljednike.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, BMW ih je nedavno osvježio i oni su sada na sredini svog životnog puta. Drugim riječima, na tržištu će se svakako zadržati još neko vrijeme, no ne i na duge staze.

Jedan od BMW-ovih potpredsjednika, Peter Henrich, je dosta otvoreno rekao da su ova dva automobila učinila “odličan posao u privlačenju novih kupaca BMW-u”, no i da “više nisu dio onoga što ova marka danas predstavlja.” Dodao je i da će BMW poraditi na tome da kupce ovih automobila “usmjeri na BMW-ove SUV-ove.”

S prednjim pogonom 3-cilindričnim motorima i MPV karoserijskim oblikom ove izvedbe serije 2 nisu tipični BMW-ovi proizvodi. Serija 2 Active Tourer je predstavljena 2014, a godinu dana kasnije je stigao i veći Gran Tourer sa sedam sjedala. Namjena ovog automobila je bila izravna borba s Mercedesovom B klasom. U tome je serija 2 bila poprilično uspješna, no interes kupaca je u osjetnom padu od najbolje 2016. kada je prodano preko 100.000 primjerka.

Kao glavni krivac je označen daljnji rast popularnosti crossover i SUV-ova pa će i BMW krenuti još snažnije u tom smjeru.

Podijeli:
1