BMW najavio Vision M Next – koncept autonomnog performance automobila!?

BMW najavio Vision M Next – koncept autonomnog performance automobila!?

BMW će za nekoliko dana predstaviti novi studijski model pod oznakom Vision M Next. S tim automobilom Bavarci bi nam trebali pokazati svoju viziju relativno bliske budućnosti svojih performance modela serije M.

Ime ovog automobila dolazi od studije Vision iNext koja nam je najavila budućnosti sljedećeg modela i koji bi u osnovi trebao biti BMW tour de force i ponuditi kupcima najbolje što BMW može ugraditi u jedan automobil. Od modela Vision M Next se ne očekuje ništa manje, ali s naglaskom na performansama.

Točnije, u BMW-u kažu da će nam Vision iNext “pokazati način na koji će nam autonomni sustavi upravljanja promijeniti način korištenja vozila”, dok će M Next “demonstrirati kako se ta tehnologija može iskoristiti za dodatno uživanje za vrijeme vožnje.” Drugim riječima, BMW priprema high-performance autonomno vozilo opremljeno vrhunskom naprednom tehnologijom koja će se jednog dana pojaviti u serijskim M modelima.

Možda smo malo staromodni, ali kome treba autonomno upravljanje u snažnom sportskom automobilu? Jedino možda da nas vrati kući nakon cjelodnevnog utrkivanja na stazi? Pored toga ili nam ne treba snažni sportski automobil ili nam ne treba autonomno upravljanje.

O ovom vozilu za sada nema konkretnijih informacija, a neki izvještaji kažu da će se raditi o coupeu s dvoja vrata, dinamičnog ali i elegantnog dizajna. Pogonski sklop za sada ostaje nepoznanica, no kada bi se morali kladiti hibrid bi dobio malu prednost pred u potpunosti električnim pogonom. Službena premijera će se održati uskoro u Münchenu na posebnoj priredbi pa ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1