BMW najavio svoju novu digitalnu instrumentnu ploču

BMW najavio svoju novu digitalnu instrumentnu ploču

BMW je održao svoj Digitalni dan i na njemu predstavio pojedine tehnologije koje će se naći u njegovim budućim modelima. Jedna od najzanimljivijih novosti je svakako nova digitalna instrumentna ploča sa zaslonom većih dimenzija i s novim grafičkim rješenjima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Slično rješenjima drugih proizvođača ova digitalna ploča će omogućivati vozačima prilagodbu prikaza, a uskoro će se naći prvo u modelima serije 7 i 8 te u budućem velikom SUV-u X7. Konkretnijih pojedinosti za sada nema, no znamo da će s njom stići i novi BMW-ov infotainment pod nazivom BMW Operating System 7.0.

Njemački proizvođač tvrdi kako će novi sustav biti jednostavniji za korištenje te intuitivniji, a putnicima će nuditi razne nove mogućnosti zabave i pružanja informacija. Sustavom će se moći upravljati putem dodira zaslona, glasom ili gestikulacijom, kao i putem iDrive prekidača. Dodajmo i da će ovaj sustav podržavati 5G povezivost, a u automobilima će se naći za par godina.

U BMW-u su dodatno najavili svoj novi V2V sustav komunikacije između vozila te mogućnosti 3D printanja pojedinih dijelova automobila za programe personalizacije modela i8 Roadster i Mini.

Podijeli:
1