BMW najavio skoru premijeru novog M5

BMW najavio skoru premijeru novog M5

BMW će službeno predstaviti M izvedbu trenutne serije 5 početkom sljedećeg tjedna, a Bavarci obećavaju kako će se raditi o najimpresivnijoj limuzini koja je ikad sišla s njihovih proizvodnih traka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato ovaj će automobil pokretati 4,4-litreni M TwinPower Turbo V8 pogonski stroj snage oko 600 KS te najvećeg okretnog momenta višeg od 700 Nm. Ovaj motor će biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te posebno razvijenim sustavom pogona na sva četiri kotača. Sve u svemu novi M5 bi do 100 km/h trebao ubrzavati za manje od 3,5 sekundi, a prosječna potrošnja će mu se kretati oko 10,5 l/100 km.

Ova izvedba xDrive sustava, odnosno M xDrive prilikom startanja vozila biti u podešenju s pogonom na sva četiri kotača u kojem već tada ima veću isporuku momenta na stražnje kotače. Prebacivanjem pogonskog sklopa u M Dynamic Mode aktivira se podešenje pogona pod oznakom 4WD Sport koji nudi još veću isporuku momenta otraga.

U konačnici gašenjem sustava nadzora stabilnosti vozila (Dynamic Stability Control – DSC) vozaču se nudi mogućnost izbora između načina rada 4WD, 4WD Sport i 2WD u kojem se moment isporučuje samo na stražnju osovinu. Tu je i sustav Active M Differential koji upravlja isporukom snage i momenta između samih stražnjih kotača.

Prvi javni nastup za široke mase će biti onaj na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a više ćemo saznati u ponedjeljak 21. kolovoza.

YouTube MP3 - Hotmail
1