BMW najavio skoru premijeru modela M8

BMW najavio skoru premijeru modela M8

BMW je objavio video zapis i fotografije modela M8 Coupe čija će se premijera održati uskoro, dok će se šira javnost s ovim automobil moći upoznati najkasnije u rujnu na frankfurtskom auto salonu. Slike eksterijera ne pokazuju ništa posebno i neočekivano, s obzirom da će M8 biti dizajnom agresivnija i atraktivnija verzija standardnih modela. Slike interijera, odnosno digitalne instrumentne ploče i središnjeg stupa, pak otkrivaju nekoliko zanimljivih značajki.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, na središnjoj konzoli se nalazi M Mode prekidač koji debitira na novom M8. Vozači će putem njega izabrati između Road (cesta) i Sport načina podešenja automobila, dok će kod izvedbe Competition biti i dodatni načina rada Track (staza). Svaki mod dolazi sa svojim setom podešenja prikaza na zaslonima i sustava pomoći vozaču. Odabirom moda Track isključit će se sve funkcije udobnosti i sigurnosti pa čak i audio uređaj će se ugasiti kako bi se smanjila mogućnost ometanja vozača.

Također, vozač će moći izabrati između nekoliko različitih načina podešenja rada motora, ovjesa, upravljača i kočničkog sustava te M xDrive pogona na sva četiri kotača. U ovom potonjem vozač će moći odabrati i isključivi pogon na stražnje kotače. S ovim će modelom debitirati i novi kočnički sustav povećanih performansi i smanjenje mase u usporedbi s dosadašnjim. Također, vrijedi reći da će opcijski biti dostupne i carbon-keramičke kočnice.

Za sada nema nikakvih službenih potvrda glede pogonskog sklopa i performansi, no očekuje se da će u velikoj mjeri odgovarati onima iz modela M5. Konkretnije, M5 pokreće 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 441 kW, odnosno 600 KS te najvećeg okretnog momenta od 750 Nm. Kod verzije Competition je snaga podignuta za 19 kW, odnosno 25 KS te iznosi 625 KS, dok se najveći okretni moment nije mijenjao.

M8 modelima s dvoja vrata (coupe i kabriolet) će se prije ili kasnije pridružiti i nešto praktičniji M8 Gran Coupe koji je tijekom prošlog tjedna najavljen u svojoj standardnoj izvedbi.

Podijeli:
1