BMW najavio seriju 8

BMW najavio seriju 8

Službeno predstavljanje modela serije 8 se očito bliži s obzirom na posljednje objave bavarskog proizvođača. Naime, BMW je upravo objavio prvi teaser produkcijskog modela te video zapis i galeriju testiranja pretprodukcijskog modela na talijanskoj testnoj stazi Aprilia.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priloženi video i fotografije je popratilo priopćenje u kojem je BMW-ov član odjela za istraživanje i razvoj Klaus Frohlich rekao kako kupci mogu očekivati istinsku sportski automobil. Za sada još uvijek nema službene potvrde kada će konačni produkcijski model biti predstavljen, no moguće je da će se to dogoditi već u Ženevi ovog ožujka.

Iz BMW-a za sada nisu objavili što pokreće ovaj automobil, no vjeruje se da će produkcijsku izvedbu pokretati 3,0-litreni 6-cilindrični te 4,4-litreni V8 motori, a u ponudi bi se navodno trebala naći i verzija pokretana 6,6-litrenim V12 turbo motorom.

Treba reći da uz razvoj standardnih cestovnih izvedbi paralelno teče razvoj modela M8, ali i trkaćeg M8 GTE koji će nastupiti na 24 sata Daytone za nekoliko dana, a nastupit će i na 24 sata Le Mansa u lipnju.

Uskoro više.

Podijeli:
1