BMW najavio seriju 2 Gran Coupe

BMW najavio seriju 2 Gran Coupe

Već otprije znamo kako će BMW u skoroj budućnosti lansirati seriju 2 Gran Coupe, a sada je stigla i službena potvrda kada će se to točno dogoditi. Konkretnije, BMW će svog konkurenta mercedesovoj CLA klasi javnosti službeno predstaviti u studenom ove godine na auto salonu u Los Angelesu. Sasvim je pak izgledno da će online premijera biti odrađena i ranije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na priloženoj fotografiji možete vidjeti prvi teaser tog automobila koji će se temeljiti na novoj generaciji serije 1. Teaser nam pokazuje elegantan stražnji kraj s C nosačem krova, malim stražnjim spojlerom na kratkom poklopcu prtljažnika, LED stražnjim svjetlima, prepoznatljivom krovnom antenom i sl.

Početne izvedbe serije 2 Gran Coupe će biti dostupne s pogonom na prednje kotače, dok će sustav pogona na sva četiri kotača xDrive biti dostupan sa skupljim verzijama snažnije motorizacije. Vrh ponude će činit verzija M235i koju će pokretati kombinacija 8-stupanjskog automatskog mjenjača i 2,0-litrenog 4-cilindričnog turbo motora snage 306 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm iz modela X2 M35i.

Dolazak BMW serije 2 Gran Coupe na tržište se može očekivati u proljeće sljedeće godine, a najavni koncept bi mogao nastupiti već sljedećeg mjeseca u New Yorku.

Podijeli:
1