BMW najavio novu seriju 2 Gran Coupe

BMW najavio novu seriju 2 Gran Coupe

Bavarski je proizvođač krajem ožujka objavo prvi teaser modela serija 2 Gran Coupe, a sada su iz BMW-a stigle tvorničke fotografije razvojnog prototipa ovog automobila. Točnije, riječ je o vozilu konačnog vanjskog dizajna, no još uvijek skrivenog pod zaštitnim naljepnicama.

Koliko možemo vidjeti radit će se o prepoznatljivom članu BMW-ove ponude. Također, radit će se o elegantnoj kompaktnoj limuzini koja bi trebala biti oštra konkurencija postojećim sličnim modelima iz Audija, Mercedesa i sl.

BMW je za sada bio spreman potvrditi kako će premijera biti održana na ovogdišnjem izdanju auto salona u Los Angelesu krajem studenog. Prema ranijim saznanjima serija 2 Gran Coupe će se temeljiti na platformi serije 1 te će biti dostupna s pogonom na prednje, kao i na sva četiri kotača.

Kupcima će biti dostupno nekoliko različitih izvedbi, uključujući i verziju M235i xDrive s pogonom na sva četiri kotača i 4-cilindričnim turbo motorom snage 310 KS. Ovaj će model biti opremljen s novim torsenovim mehaničkim diferencijalom s blokadom proklizavanja s novom nadzornom jedinicom integriranom u upravljačku jedinicu motora, što će omogućiti brže i učinkovitije funkcioniranje ovog sustava.

Podijeli:
1