BMW najavio novu seriju 1

BMW najavio novu seriju 1

BMW je objavio teaser nove generacije serije 1, a nedugo nakon toga je pristigao i priloženi video teaser u kojem se možemo malo bolje upoznati s ovim novitetom.

Teaser prednjeg kraja otkriva nova svjetla i veću masku motora, kao i dotjerani branik, izraženiji poklopac motora i blatobrane. Otraga su najočitija novost nova stražnja svjetla. U unutrašnjosti se vidi nova digitalna instrumentna ploča, a dizan cijele prednje armature je inspiriran onim iz serije 3. Zahvaljujući pogonu na prednje kotače, stražnja će klupa ponuditi puno više prostora nego što je o bio slučaj do sada. Isto bi trebalo vrijediti i za prtljažnik.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na samoj slici se vjerojatno nalazi izvedba M135i xDrive koja će biti konkurencija modelima kao što su Audi S3 Sportback i Mercedes-AMG A35. Očekuje se kako će novu seriju 1 M135i xDrive pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo snage 306 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm.

Službena premijere nove serije 1 bi se trebala održati krajem ovog mjeseca. Prvi javni nastup za širu publiku bi trebao biti onaj na frankfurtskom auto salonu u rujnu. Nedugo nakon toga, a vjerojatno još prije kraja godine, nova serija 1 će stići na europska tržišta.

Podijeli:
1