BMW najavio novi Z4 u izvedbi M40i

BMW najavio novi Z4 u izvedbi M40i

BMW je već pomalo tradicionalno odlučio započeti službenu najavnu kampanju dolaska novog modela objavom fotografija i video zapisa testnog prototipa, odnosno automobila čiji je vanjski izgled još uvijek skriven zaštitnim naljepnicama. Ipak, najvažnije je da se premijera ovog automobila svakako bliži, a nestrpljenje potencijalnih kupaca Bavarci misle učiniti još i većim s obzirom da u je u najavi glavnu ulogu dobila izvedba M40i koju pokreće “novi i vrlo snažni redni 6-cilindrični motor.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je trenutno poznato Z4 M40i će biti predvodnik ponude ovog modela s obzirom da na tržište neće stići “prava” Z4 M verzija. Potpunih tehničkih podataka o ovom modelu i motoru za sada nema, no znamo kako će se moći pohvaliti posebnim prilagodljivim M ovjesom, M sportskim kočničkim sustavom, drugačijom prednjom osovinom, jedinstvenim naplacima, elektronički nadziranim diferencijalom s blokadom proklizavanja na stražnjoj osovini i sl.

Što se samog motora tiče glasine su govorile o bi-turbo 3.0-litrenom V6 pogonskom stroju snage oko 400 KS.

Na dizajn će veliki utjecaj imati ranija studija Z4, a na priloženim slikama se lako mogu vidjeti karakteristične roadsterovske proporcije. Slike interijera još uvijek nisu objavljene, no razni izvori su ranije izvještavali o modernoj unutrašnjosti s naprednom i bogatom opremom, a posebno će se isticati nova digitalna instrumentna ploča.

Priložene fotografije i video zapis dolaze sa staze Autodrome de Miramas na jugu Francuske gdje BMW vrši posljednja ispitivanja i prilagođavanja automobila čija će se premijera vrlo vjerojatno održati na ovogodišnjem pariškom auto salonu. Na kraju podsjetimo kako je novi Z4 razvijen u suradnji s Toyotom te da će Japanci uskoro predstaviti novu generaciju modela Supra.

YouTube MP3 - Hotmail
1