BMW najavio X7

BMW najavio X7

BMW završava s razvojem svog novog velikog SUV-a, odnosno modela X7, a u sklopu najave skorašnje premijere objavljen je ovdje priloženi video zapis ovog automobila koji nam pokazuje kako su Bavarci podvrgnuli ovo vozilo najzahtjevnijim testovima u vidu vremenskih prilika i terena na kojima je vožen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, iz BMW-a je stigla informacija da su kao mjesta za testiranje novog SUV-a poslužili sjever Švedske, razni dijelovi Afrike i sl, a ekstenzivna testiranja su vršena i u “urbanoj džungli” s obzirom da će većina budućih vlasnika ipak biti oni s gradskim adresama širom svijeta. U BMW-u tvrde kako će se novi automobil iskazati impresivnim off-road i on-road voznim sposobnostima.

Nadalje, u priopćenju koja je popratilo video teaser BMW navodi da će X7 krasiti impresivan izgled te da će svojim kupcima ponuditi veliku ponudu prostora unutar putničke kabine i bogatu te naprednu opremu. Dobar uvi u to kako će u konačnici X7 izgledati nam glede vanjštine daje najavni koncept X7 iPerformance, a unutrašnjost će, posebno prednja armatura, većinu svojih elemenata posuditi iz modela serije 7 i 8.

U osnovi X7 će se uvelike temeljiti na novom X5 pa je za očekivati i kako će većina motorizacije stići iz tog modela. Drugim riječima, kupcima će biti ponuđen benzinski 3,0-litreni redni 6-cilindrični turbo snage 250 kW, odnosno 340 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm. Uz njega može se očekivati i 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 350 kW, odnosno 462 KS te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm, a moguća je ugradnja snažnija izvedba ovog pogonskog sklopa snage 390 kW, odnosno 530 KS i najvećeg okretnog momenta od 750 Nm.

Što se dizela tiče u ponudi će se gotovo sigurno naći 3,0-litreni 6-cilindrični turbo snage 191 kW, odnosno 265 KS te najvećeg okretnog momenta od 620 Nm, no tu je i njegova snažnija izvedba koja uz pomoć četiri turbopunjača razvija snagu od 294 kW, odnosno 400 KS te najveći okretni moment od 760 Nm.

Nadalje, bez obzira na odabrani motor vrlo je izgledno kako će X7 biti standardno opremljen s 8-stupansjkim automatskim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača. Vremenom bi ponuda trebala biti proširena i s plug-in hibridnom izvedbom, dok punokrvna M verzija nije vjerojatna.

Prve isporuke ovog automobila će krenuti u prvoj polovici sljedeće godine, a premijera će se najvjerojatnije održati u studenom na ovogodišnjem izdanju auto salona u Los Angelesu. Proizvodnja će biti povjerena BMW-ovim pogonima u američkom Spartanburgu u Južnoj Karolini.

Podijeli:
1