BMW najavio novi X3

BMW najavio novi X3

Bavarski je proizvođač pred sami početak ženevskog auto salona odlučio najaviti model koji bi svjetsku premijeru, prema svemu sudeći, trebao imati tek ove jeseni u Frankfurtu. Točnije, radi se o novoj generaciji modela X3, čiji je skori dolazak na tržište BMW najavio objavom video zapisa i fotografija sa zimskog testiranja na sjeveru Švedske.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O samom automobilu za sada nije ništa službeno objavljeno, no znamo da će se bazirati na platformi CLAR što će smanjiti masu vozila za stotinjak kilograma te će omogućiti ugradnju posljednje generacije BMW-ovih hibridnih pogonskih sustava. Dakako, osnovu motorizacije će činiti turbo benzinski i dizelski motori s 3 i 4 cilindra, dok bi e s druge strane u ponudi trebala naći i M izvedba snage preko 400 KS.

Što se konačnog izgleda tiče testni model je i dalje dobro skriven, no za očekivati je da BMW neće previše eksperimentirat, odnosno da se neće udaljiti previše od trenutnih obiteljskih linija te karakterističnih značajki samog X3. Recimo i da se očekuje rast dimenzija nove generacije kojim će se stvoriti dodatna razlika u odnosu na X1 te putnicima osigurati dodatna ponuda prostora unutar putničke kabine i prtljažnika.

YouTube MP3 - Hotmail
1