BMW najavio novi iNext i njegov ogromni zaslon

BMW najavio novi iNext i njegov ogromni zaslon

BMW će tijekom 2021. kupcima ponuditi novog predvodnika svoje ponude. Riječ je o modelu koji trenutno nosi radni naziv iNext (možda i5 u konačnici), a sada po prvi put doznajemo konkretniji podatak o njegovoj unutrašnjosti. Naime, BMW je objavio teaser interijera na kojem možemo vidjeti da će iNext biti opremljen velikim zakrivljenim zaslonom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko možemo vidjeti ovaj je zaslon okrenut prema vozaču i za očekivati je da će preuzeti ulogu instrumentna ploče i središnjeg zaslona. Njemački proizvođač je samo otkrio da će se raditi o zaslonu osjetljivom na dodir te da će prikaz biti prilagodljiv. Također, tu je i nereflektirajuće staklo. Veliki zaslon će dominirati unutrašnjošću, a iz BMW-a poručuju da će zbog svog dizajna “lebdjeti” nad prednjom armaturom.

Sukladno trendovima iNext će biti električno pokretani crossover/SUV. Prema ranijim informacijama iNext bi trebao svojim kupcima ponuditi preko 600 km autonomije, a do 100 km/h će ubrzavati za oko 4 sekunde. Očekuje se vrlo bogata oprema te napredna tehnologija koja će predstavljati najbolje od onoga što BMW može ponuditi.

Između ostalog iNext će biti opremljen i sustavom autonomnog upravljanja treće razine. Drugim riječima, vozilo će moći samostalno upravljati u većini slučajeva, no vozač će morati biti spreman preuzeti upravljanje ako se to pokaže potrebnim. iNext bi s vremenom trebao postati svojevrsni testni poligon za četvrtu i petu razinu BMW-ovog autonomnog upravljanja.

Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena BMW-ovim pogonima u Dingolfingu.

Podijeli:
1