BMW najavio M850i xDrive Coupe s 530 KS i 750 Nm

BMW najavio M850i xDrive Coupe s 530 KS i 750 Nm

BMW još uvijek nije službeno predstavio produkcijsku verziju ponovno rođene serije 8, no to Bavarce nije spriječilo da nas pobliže upoznaju s jednom posebnom verzijom koja će biti dostupna odmah po lansiranju ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, riječ je o izvedbi punog imena M850i xDrive Coupe koju će pokretati novi V8 pogonski stroj uparen s xDrie pogonom na sva četiri kotača te dorađenim 8-stupanjskim Steptronic automatskim mjenjačem koji će izmjene stupnjeva prijenosa vršiti još brže nego što je to do sada bio slučaj. Ovaj će se model u ponudi serije 8 smjestiti odmah ispod budućeg M8.

Što se samog V8 motora tiče BMW kaže da je u “potpunosti re-razvijen” te sada razvija 50 kW (68 KS) i 100 Nm više u odnosu na svog 4,4-litrenog V8 prethodnika iz 650i bez ikakvog dodatka njegovoj masi. Drugim riječima, ovaj pogonski stroj sada razvija snagu od 390 kW, odnosno 530 KS te najveći okretni moment od 750 Nm koji je dostupan već od 1800 o/min.

Dakako, motor neće biti jedina značajka koja će ovaj model razlikovati od ostatka ponude s obzirom da se može očekivati sportski podešeni ovjes i upravljač te snažnije kočnice, sportski ispuh, kao i bogatija oprema. Sve svemu ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za oko 4 sekunde ili čak i nešto manje.

Razvoj druge generacije serije 8 se trenutno privodi kraju te bi uskoro, sredinom lipnja trebala biti održana i službena premijera, dok će prodaja započeti u drugoj polovici ove godine.

Podijeli:
1