BMW najavio konceptni iNEXT

BMW najavio konceptni iNEXT

BMW sprema novi električno pokretan model i to ne bilo kakav. Naime BMW planira do 2021. u svoju ponudu uvesti novog predvodnika svoje ponude, automobil pod trenutnom oznakom iNEXT, a do kraja ove godine će Bavarci predstaviti najavni koncept tog modela čiji teaser možete vidjeti priložen uz ovu vijest.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ono što do sada znamo i iNEXT-u je da će se raditi o električno pokretanom vozilu s autonomnim upravljanjem, naprednim sigurnosnim te infotainment sustavima. Također, znamo da će se proizvoditi u BMW-ovim pogonima u Dingolfingu, u Njemačkoj.

Prema priloženom teaseru čini se kako će iNEXT prije biti crossover nego limuzina ili coupe kako su nam dali naslutiti ranije studije Vision NEXT 100 i i Vison Dynamics. Dimenzije bi navodno trebale biti slične onima modela X5, a u njegovu će se unutrašnjost moći smjestiti pet putnika.

Što se autonomije tiče iNEXT će navodno biti dostupan u nekoliko izvedbi različitog kapaciteta baterija koje bi mu trebale omogućiti autonomiju do oko 700 km. Također, kupci će navodno moći birati i između izvedbi različite snage njihovog pogonskog sklopa pa bi se tako u ponudi mogla naći i verzija s tri električna motora kombinirane snage do 800 KS.

Podijeli:
1