BMW najavio i8 Roadster

BMW najavio i8 Roadster

BMW će tijekom predstojećeg auto salona u Los Angelesu predstaviti novu izvedbu modela i8, a riječ je dakako o cabrio, odnosno Roadster verziji koja je upravo najavljena objavom video teasera na kojem možemo vidjeti njegovu proizvodnju.

Iako nam BMW još uvijek nije pokazao konačni izgled ovog automobila na priloženom video zapisu možemo vidjeti novi električno pomični platneni sklopivi krov te manji stražnji prozor kao i neke druge manje izmjene. Također doznajemo da će mu se prosječna potrošnja kretati oko 2,1 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida oko 48 g/km. To su tek minimalno slabije brojke od onih Coupea kod kojeg iznose 2,0 l/100 km te 44 g/km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, riječ je o potrošnji i emisijama hibridnog pogonskog sklopa pri manjim opterećenjima, no važniji je najava kako bi Roadster trebao dobiti veću litij-ionsku bateriju kapaciteta 14 kWh. To bi se moglo pozitivno odraziti na električnu autonomiju koja će se kretati iznad trenutnih 25 km. Dodajmo i da bi snaga pogonskog sklopa mogla biti podignuta na oko 425 KS.

Službenih potvrda ovih navoda nema, no ionako ćemo uskoro sve saznati jer će se premijera održati 28-og ovog mjeseca.

Podijeli:
1