BMW najavio i8 Roadster

BMW najavio i8 Roadster

BMW će tijekom predstojećeg auto salona u Los Angelesu predstaviti novu izvedbu modela i8, a riječ je dakako o cabrio, odnosno Roadster verziji koja je upravo najavljena objavom video teasera na kojem možemo vidjeti njegovu proizvodnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako nam BMW još uvijek nije pokazao konačni izgled ovog automobila na priloženom video zapisu možemo vidjeti novi električno pomični platneni sklopivi krov te manji stražnji prozor kao i neke druge manje izmjene. Također doznajemo da će mu se prosječna potrošnja kretati oko 2,1 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida oko 48 g/km. To su tek minimalno slabije brojke od onih Coupea kod kojeg iznose 2,0 l/100 km te 44 g/km.

Dakako, riječ je o potrošnji i emisijama hibridnog pogonskog sklopa pri manjim opterećenjima, no važniji je najava kako bi Roadster trebao dobiti veću litij-ionsku bateriju kapaciteta 14 kWh. To bi se moglo pozitivno odraziti na električnu autonomiju koja će se kretati iznad trenutnih 25 km. Dodajmo i da bi snaga pogonskog sklopa mogla biti podignuta na oko 425 KS.

Službenih potvrda ovih navoda nema, no ionako ćemo uskoro sve saznati jer će se premijera održati 28-og ovog mjeseca.

Podijeli:
1