BMW M850i xDrive Coupe – džentlmenska jurilica

BMW M850i xDrive Coupe – džentlmenska jurilica

BMW je pred skoru premijeru nove serije 8 objavio još jedan video teaser ovog automobila za kojeg Bavarci tvrde kako će predstavljati pravu džentlmensku jurilicu, odnosno koji je osmišljen i razvijen kao luksuzna interpretacija sportskog automobila namijenjen za vrhunsko uživanje za upravljačem te komforna duga putovanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, službeno predstavljanje ovog automobila će se održati 15. lipnja na Le Mansu, a na priloženom videu će vas s ovim modelom upoznati nekoliko BMW-ovih stručnjaka koji su radili na njegovom razvoju.

Iz BMW-a je priopćeno i kako će nova serija 8 biti u konačnici dostupna u najmanje šest izvedbi, uključujući i i M8 Gran Coupe koji će najaviti novi BMW-ov dizajn prema uzoru na nedavni ženevski koncept. Nadalje, potvrđeno je i da će Coupe, Convertible i Gran Coupe verzije dobiti svoju M izvedbu.

Bavarci prvo planiraju predstaviti M850i xDrive Coupe kojeg će pokretati 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 390 kW, odnosno 530 KS te najvećeg okretnog momenta od 750 Nm. Performanse još uvijek nisu objavljene, no znamo da će ovaj motor biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te xDrive pogonom na sva četiri kotača, kao i sustavom upravljanja na sva četiri kotača, a uz njih tu je i cijela serija raznih drugih sustava koji će jamčiti vrhunske vozne karakteristike poput aktivnog stražnjeg diferencijala, prilagodljivog ovjesa i sl.

Dakako, uz bogatu opremu, odnosno napredne infotainment i sigurnosne sustave, prekrasan dizajn i renome nova serija 8 će svakako biti jedan od najpoželjnijih automobila na tržištu. Posebno će tome biti tako kad pristignu M izvedbe snage oko ili čak preko 625 KS.

Podijeli:
1