BMW M8 Gran Coupe – vizija zgodne limuzine

BMW M8 Gran Coupe – vizija zgodne limuzine

BMW je u Ženevi predstavio novi konceptni model M8 Gran Coupe s kojim u osnovi najavljuje buduću produkcijsku limuzinu serije 8. Taj će model u skoroj budućnosti preuzeti mjesto predvodnika BMW-ove ponude pa mu priliči da se istakne elegancijom, sportskim duhom i luksuzom. Upravo nam to BMW želi dočarati ovom studijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, ovaj koncept nam predstavlja i novi dizajnerski izričaj bavarske marke koji će se prenijeti i na ostale BMW-ove novitete u skoroj budućnosti. Lansiranje same serije 8 Gran Coupe se očekuje tijekom sljedeće godine i s tim bi modelom trebala biti upotpunjena serija 8, uz coupe i kabriolet, a vrh ponude će činiti M izvedba.

Glavni elementi dizajna su dugački poklopac motora, kratki stražnji kraj, dugački međuosovinski razmak, fluidna linija krova, povišeni završetak stražnjeg kraja, agresivni nos, širi lukovi blatobrana i sl. Također, vrijedi istaknuti da je krov izrađen od CFRP-a, da se ističu velika dva para završetaka ispušnih cijevi, difuzor, veliki kotači te drugi manji detalji, a tu je i posebna Salève Vert boja s pojedinim zlatnim i žutim elementima.

Podijeli:
1