BMW M želi samostalne modele kojima će konkurirati Mercedes-AMG-u

BMW M želi samostalne modele kojima će konkurirati Mercedes-AMG-u

U posljednjih tjedan dva iz BMW-ovog M odjela su stigle dvije loše vijesti za poklonike bavarskih jurilica. S jedne strane ponovno je potvrđeno kako V12 motor nema budućnosti, a s druge da BMW ne priprema superautomobil koji bi bio tzv. duhovni nasljednik modela M1. Ovaj tjedan počinjemo s nešto boljim vijestima.

Naime, šef M odjela Markus Flasch je potvrdio da se trenutno razmatra mogućnost širenja M ponude i to na nešto drugačiji način od dosadašnje prakse. BMW M analizira mogućnosti lansiranja novi jedinstvenih M modela, onih koji nemaju nikakvog prethodnika niti se temelje na nekom već postojećem modelu standardne BMW-ove ponude. Štoviše, u BMW-u ne razmatraju mogućnost lansiranja samo jednog, već nekoliko takvih automobila.

Flasch je potvrdio da se trenutno provode studije isplativosti te da je projekt još uvijek u ranoj fazi. Ipak insajderi javljaju da se razmatra nekoliko različitih oblika te pogonskih sklopova. S obzirom da je elektrifikacija neizbježna postavlja se samo pitanje hoće li biti riječ o hibridnim ili u potpunosti električnim vozilima.

Ako se donese pozitivna odluka o njihovom lansiranju, Flasch je rekao da će ti automobili predstavljati sve M vrijednosti, odnosno bit će “kombinacija preciznosti, agilnosti i luksuza.” S ovim potencijalnim novitetima BMW bi bolje mogao odgovoriti na Mercedes-AMG koji ima dva zasebna modela, GT s dvoja i četvera vrata. S obzirom da za sada u BMW-u ne planiraju superautomobil AMG One ne treba strahovati od konkurencije iz Münchena.

Podijeli:
1