BMW M želi konkurenta AMG-ovom modelu Project One

BMW M želi konkurenta AMG-ovom modelu Project One

BMW je već neko vrijeme predmet kritika mnogih zaljubljenika u sportske automobile zbog činjenice da u svojoj ponudi nema automobile s kojima bi konkurirao modelima kao što su Audi R8, Mercedes-AMG GT i sl, a Mercedes će uskoro predstaviti i još snažniji Project One.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U BMW-u čini se nisu pretjerano zainteresirani za ulazak u segment tzv. hiperautomobila, ipak neki članovi vodstva na stvari gledaju malo drugačije. Točnije, potpredsjednik BMW-a M Dirk Hacker kaže kako BMW posjeduje tehnologiju i know-how za razvoj i proizvodnju konkurenta Projectu One, no problem je u isplativosti. Naime, potražnja za takvim modelima nije dovoljna da bi jednoznačno opravdala takvo ulaganje.

Hacker priznaje kako u BMW-u M žele proizvesti takav automobil te kako bi njegov utjecaj na imidž svakako bio velik, no za sada nema dozvole samog vrha za jedan takav projekt. BMW je općenito trenutno fokusiran na mobilnost budućnosti, elektrifikaciju ponude, digitalizaciju i sl. Ako bi se mišljenje vodstva promijenilo Hacker kaže kako BMW-u neće trebati puno da svojim kupcima ponudi super sportski automobil.

Iz BMW-a je već potvrđeno kako će u sljedećih par godina na tržište biti lansiran u potpunosti električni M automobil, a elektrifikacija ponude je neizbježna, isto kao i kod standardnih modela.

Podijeli:
1