BMW iX3 na tržište stiže 2020.

BMW iX3 na tržište stiže 2020.

BMW je u Pekingu predstavio svoj novi konceptni model iX3, a riječ je o električno pokretanoj studiji koja izravno najavljuje električno pokretani X3 čiji je dolazak na tržište očekuje tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se dizajna tiče iX3 je u osnovi klasični SUV, odnosno crossover, no primjetne su određene novosti koje bi se mogle naći na budućim BMW-ovim novitetima. Prije svega tu mislimo na novu masku motora te noge druge detalje od kojih mnogi podsjećaju na studijski i Vision Dynamics. Podsjetimo, riječ je o konceptu koji će i sam dobiti svoju produkcijsku verziju, odnosno i4.

Ono što je puno važnije je činjenica da iX3 pokreće BMW-ova peta generacija električnog pogonskog sklopa. Konkretnije, u ovom slučaju radi se o pogonu snage 200 kW, odnosno 272 KS te zahvaljujući svojoj 70 kWh bateriji nuditi autonomiju od iznad 400 km (WLTP). Nadalje, iX3 je opremljen sustavom brzog punjenja (150 kW) što znači kako će njegovu bateriju biti moguće napuniti za svega pola sata.

Nova generacija BMW-ovog sustava električnog pogona će biti lakša i kompaktnija te jednostavnija za ugradnju u različite modele koji bi u budućnosti njime trebali biti pokretani. To uključuje i modele prvenstveno osmišljene za konvencionalne motore, a vrijedi reći i da ovaj pogonski sklop ne sadržava nikakve rijetke zemne metale što smanjuje cijenu proizvodnje.

Za sada nije poznato kakav će se točno pogonski sklop ugrađivati u produkcijski model, no za vjerovati je da će mnoge značajke ove studije stići na tržište.

YouTube MP3 - Hotmail
1