BMW bi ipak mogao proizvesti novi superautomobil

BMW bi ipak mogao proizvesti novi superautomobil

Priča, odnosno glasine o tome kako će BMW tržištu ponuditi tzv. superautomobil se svako malo pojave pa nestanu i tako u krug već neko vrijeme. Sada je BMW-ov šef dizajna, Jozef Kaban dao naslutiti kako takav potez Bavaraca i nije tako teško zamisliti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Kaban, koji je u BMW iz Grupe VW prešao tijekom prošle godine i koji je između ostalog radio i na Veyronu, je rekao kako ga je BMW angažirao da “donese svježinu i novi način razmišljanja o nekim novim stvarima.” Kaban je dodao i da BMW već sada proizvodi odlične automobile, no i da “možda ima prostora za razmišljanje o novom automobilu, o nečem ekstremnijem.”

Tzv. duhovni nasljednik modela M1 dakako još uvijek nije dobio zeleno svjetlo, odnosno ako i je taj podatak nije službeno potvrđen, no vjeruje se kako BMW neće šutke promatrati mercedesov Project One i druge slične automobile.

Također, vjeruje se da bi se BMW jednim takvim novitetom mogao poslužiti i u marketinške svrhe, odnosno da bi putem njegovog potencijalnog hibridnog (ili možda čak električnog pogona) mogao dodatno predstaviti svoja najnovija dostignuća, tehnologiju iz Formule E i sl. Uostalom predvodnici ponude tome i služe.

Podijeli:
1